Fenoll
Hàbitat
Família de les Apiaceae. És una espècie silvestre i conreada, originària del sud d'Europa i el Pròxim Orient. És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània. A la tardor, que és quant la planta ja ha florit i es comença a assecar, es cull com a herba per posar a les olives.
Descripció de la planta
Herba perenne de fulles fines que arriba a 2metres d’alçada. Floreix a l’estiu i fa unes umbel·les de flors grogues i fruits petits i aromàtics.
Gastronomia
Les llavors s'aprofiten a la cuina de molts països. Es fan servir senceres o mòltes. A la zona del Mediterrani, les llavors serveixen per a condimentar certs productes de pastisseria. Les fulles verdes i crues es fan servir com a ingredient d'amanides.
Farmacologia
Les mateixes llavors contenen un oli essencial ric en anetol que tonifica els processos digestius, contribueix a expulsar els gasos, redueix la inflor i alleugereix els dolors gàstrics.