Alcarràs ha acollit avui les XI Jornades Tècniques del Porcí, tornant a esdevenir, així, referent en el debat agroalimentari a Catalunya i també a Espanya. Precisament l’alcalde, Miquel Serra, que ha inaugurat les jornades, ha remarcat la importància que té actualment la vila d’Alcarràs a l’hora de marcar, amb aquestes jornades, el debat agroalimentari i debatre possibles alternatives als problemes actuals del sector. Anualment Alcarràs acull, a més a més d’aquestes jornades, les del Boví de Carn; i del Fòrum del Préssec i la Nectarina.
A la d’avui hi ha assistit unes 150 persones, entre professionals, empresaris, ramaders i també joves futurs ramaders. La jornada –que organitza el DAAM- i amb la qual col·labora l’Ajuntament d’Alcarràs s’ha centrat en debatre possibles alternatives a l’actual gestió dels purins, agreujada pel tancament de plantes. També, la gestió o incineració dels cadàvers d’animals, entre d’altres.
Miquel Serra ha recordat el potencial d’Alcarràs pel que fa al pes del sector porcí a nivell nacional. Actualment cal comptabilitzar 110.000 porcs d’engreix i 35.000 truges.
|