Alcarràs exhibirà gairebé un centenar de parades amb motiu de la Fira del Comerç i el Rebost
14/10/2015
L'Espai Fruita i activitats per als més petits, entre les novetats |
||||
Alcarràs ja ho té tot a punt per celebrar aquest diumenge, dia 18 d’octubre, la quarta edició de la Fira del Comerç i el Rebost, un esdeveniment que des de les 10.00 hores i durant tot el dia omplirà de parades locals i productes d’alimentació i KM0 el recinte de les Escoles de Baix i els carrers adjacents.
La seixantena de parades participants en aquesta quarta edició mostraran als visitants la tradició que hi ha a la vila d’elaborar confitures a partir de la fruita dolça. Els assistents “també podran participar en un taller d’elaboració de mondongo i conèixer de primera mà tot els productes artesans que elaboren les famílies de la vila”, ha explicat l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, durant la presentació de l’edició d’enguany, un acte que s’ha celebrat avui a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.
Altres activitats que s’han programat per a l’ocasió són: una demostració gastronòmica a càrrec de Xixo Castaño, del Restaurant Malena de Gimenells, que compta amb una Estrella Michelin; la xerrada ‘La fruita en al nostra dieta’, de la nutricionista Antonieta Barahona; i una demostració gastronòmica de l’Escola d’Hoteleria i Turisme.
Durant tota la jornada, els petits de la casa també podran ser partícips de l’elaboració d’aquests productes, a partir de les activitats pedagògiques i educatives que s’han programat per a ells, emmarcades en l’Espai ‘Petit’, una zona amb jocs i activitats per als més joves. “És important que els infants coneguin de primera mà els productes de la terra que s’elaboren a Alcarràs”, ha afirmat Enric Mir, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.
Paral·lelament, la Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs compta també amb les Jornades Gastronòmiques de la Fruita i la Carn, una iniciativa que es celebra durant el mes d’octubre en alguns restaurants de la vila, a partir de l’elaboració de diversos menús on la fruita es converteix en l’element estrella dels plat. “Amb aquesta proposta podem veure com la fruita també es pot introduir en un primer i/o en un segon, i no solament als postres, com estem acostumats”, ha comentat Iolanda Gòdia, de l’Associació de Comerç i Serveis d'Alcarràs (ACSA).
|