Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs facilita a les persones amb discapacitats auditives l’accés al reciclatge en incloure vídeos en idioma de signes en els calendaris de recollida

L’Ajuntament d’Alcarràs continua amb el seu avenç en favor de la sostenibilitat i, per fer-ho, aquest mes ha incorporat en els calendaris de recollida selectiva un codi QR el qual dona accés a una explicació en vídeo del contingut del calendari realitzada en idioma de signes per facilitar la tasca d’entendre com funciona el sistema a les persones amb discapacitats auditives. El calendari de recollida està redactat en quatre idiomes, informa amb pictogrames quina fracció de residus es recull cada dia i es publica a les xarxes socials municipals cada principi de mes.

01/06/2021

Alcarràs facilita a les persones amb discapacitats auditives l’accés al reciclatge en incloure vídeos en idioma de signes en els calendaris de recollida
El calendari de recollida, en la llengua de signes

Per accedir al vídeo, cal instal·lar en el mòbil qualsevol app capaç de llegir QR i escanejar el codi. En fer-ho, es mostra a l’usuari un enllaç de YouTube mitjançant el qual s’accedeix a un vídeo d’un minut i mig de duració en el qual es detalla el contingut del calendari de recollida amb l’idioma de signes com a eina. El vídeo ha estat enregistrat amb la col·laboració dels alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Mediació Comunicativa de l’IES Ronda de Lleida Irune Sisó, Daniela Rojas i Koldo Cacho.

 

Compromís de tothom

Gràcies al compromís de tothom, recorda l’alcalde, Jordi Janés: “Alcarràs és, d’entre els municipis catalans d’entre 5.001 i 15.000 habitants, la localitat amb millors percentatges en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos lleugers i també la que menys residus municipals genera. Amb aquest vídeo, les persones amb discapacitats auditives entendran millor el sistema”. L’any 2020, un 79% dels residus generats a Alcarràs es van poder recollir de manera selectiva. D’ells, un 21% eren Residus Sòlids Urbans (RSU), un 40% pertanyia a la Fracció Orgànica (FORM), un 15% eren envasos, un 9% fou paper, un 7% va ser vidre, un 2% eren voluminosos i el 7% que resta eren materials que van tenir com a destí la deixalleria. “Hem rebut un préstec el qual hem de retornar als fills amb interessos. Per fer-ho, tenim eines i la recollida selectiva és una de les més potents”, explica Janés.