Alcarràs ha estat avui novament epicentre del debat agroalimentari nacional, amb les XV Jorndes Tècniques del Boví de Carn, que organitzen l'Associació de Ramaders de Boví de Carn d'Alcarràs, l'Ajuntament d'Alcarràs, el departament d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat i Asoprovac.
Les jornades, que tenen lloc al Centre Cultural Municipal 'Lo Casino', volen posar el focus d'atenció en la PAC 2014-2020, així com en l'aposta per la qualitat per part dels ramaders i productors. Unes 300 persones -entre professionals del sector, veterinaris, ramaders, fabricants de pinsos...- han participat a aquesta jornada, assistint a les diverses ponències.
|
Lo Casino ha acollit les jornades. |
L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha estat l'encarregat d'inaugurar la jornada, juntament amb Marc Esquerda, president de l'Associació de Ramaders, i Ricard Gòdia, president d'Asoprovac. L'alcalde d'Alcarràs ha recordat la clara aposta d'Alcarràs pel sector agroalimentari erigint-se com a nucli clau de Catalunya del desenvolupament agrari i ramader. Així mateix, Miquel Serra ha insistit en el fet que Alcarràs és el segon municipi d'Europa amb més densitat agrícola i ramadera per quilòmetres quadrat i ha lloat la tasca de l'agricultor, ramader i empresari agrícola de la Vila que s'està adaptant plenament a la realitat actual.
Així mateix, Serra ha recordat que l'Ajuntament d'Alcarràs ha impulsat, juntament amb la Universitat de Lleida i GlobalLleida i quatre empreses fructícoles d'Alcarràs el segon premi Idea. Es tracta d'un concurs d'idees de negoci en la modalitat agroalimentària per tal de captar el talent de joves investigador i, també, resldre problemes puntuals per al sector.
|