Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alumnes de la UDL elaboren un projecte didàctic per al Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs

Un grup d’alumnes del Grau d’Educació Primària i de la Doble Titulació en Educació Infantil i Primària de la Facultat d’Educació de la Universitat de Lleida ha elaborat un projecte didàctic per al Centre d'Interpretació del Món Rural d'Alcarràs (CIMRA). L’estudi porta per títol “De pagesos a empresaris” i es basa en la creació de material didàctic, adaptat per a tots els cicles d’infantil i primària de 3 a 12 anys.

23/01/2019

Alumnes de la UDL elaboren un projecte didàctic per al Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs
Els alumnes que han elaborat l'estudi per al Centre d'Interpretació del Món Rural.

Un grup d’alumnes del Grau d’Educació Primària i de la Doble Titulació en Educació Infantil i Primària de la Facultat d’Educació de la Universitat de Lleida ha elaborat  un projecte didàctic per al Centre d'Interpretació del Món Rural d'Alcarràs (CIMRA). L’estudi porta per títol “De pagesos a empresaris” i es basa en la creació de material didàctic, adaptat per a tots els cicles d’infantil i primària de 3 a 12 anys.

 

L’objectiu és que els alumnes puguin treballar el contingut didàctic abans, durant i després de la visita. Un coneixement que també adquireixen amb la manipulació d’eines in situ i, sobretot, posant èmfasis a la figura de la dona tant en la llar com en les tasques del camp.  

 

La presentació del treball, dirigit per la professora Nayra Llop, es va donar a conèixer el dimarts 15 de desembre a Lo Casino. Van assistir-hi l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, la regidora d'Ensenyament i Patrimoni, Noèlia Díaz, i la professora i presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària d’Alcarràs, Marina Forcada.

 

Cal recordar que l’equipament, habilitat per l’Ajuntament a l’antic edifici Sauret, va ser inaugurat a finals de 2017 i acull una mostra de material, instruments i eines agrícoles que permeten al visitant fer-se una idea de com era la vida al camp abans de l’auge de la mecanització.  En concret, l’espai exhibeix més de 200 peces cedides per veïns i veïnes del municipi, la major part del segle XIX i de la primera meitat del XX. També s’hi pot trobar una arada de fusta del segle XVI, i un carro que va pertànyer a Francesc Macià, procedent de la casa que la família tenia a Vallmanya.