Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Èxit de la Fira del Comerç i el Rebost, que es consolida

21/10/2013

Unes 12.000 persones assisteixen a la mostra, que aquest any ha comptat amb tallers, demostracions i concursos gastronòmics

La segona edició de la Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs s’ha tancat amb gran èxit de públic, que durant tot el dia ha anat visitant en un degoteig constant el recinte, tant de les parades del comerç local, com del ‘Rebost’.

El conseller Pelegrí va inaugurar la Fira.

El conseller Josep Maria Pelegrí ha inaugurat la Fira d’aquest any, conjuntament amb l’alcalde de la Vila, Miquel Serra, i els representants de l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs. Miquel Serra ha destacat que aquesta segona edició ‘consolida’ aquesta fira com una mostra del comerç local, però, sobretot, com un punt de referència per als productes sorgits de la terra que tradicionalment omplen el rebost, com són les confitures, les conserves, els embotits i les melmelades.




 
El cuiner Isma Prados, en el seu 'showcooking'.

La carpa per a les demostracions gastronòmiques ha tingut molta acceptació entre el públic, que ha seguit les diferents demostracions programades. El mediàtic cuiner Isma Prados ha estat el protagonista del primer ‘showcooking’, basat en cuinar plats de carn de porc amb fruita dolça d’Alcarràs per demostrar així la polivalència gastronòmica d’aquests productes.  Per la seva part, integrants de l’Associació de Mestresses de Casa han organitzat un taller d’elaboració de confitures i els alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida també han elaborat plats amb fruita. Finalment, el pastisser Josep Ramon Cases, d’Alcarràs, ha elaborat dolços amb fruita.

Les puntaires.

La segona edició de la Fira del Comerç i el Rebost ha comptat també amb el primer concurs de Confitures i Conserves, el jurat del qual ha estat presidit pel mateix Isma Prados. Els guanyadors han estat una melmelada de carabassa i mandarina i una confitura amb cabell d’àngel, gingebre i llimona.   

Miquel Serra ha explicat que Alcarràs està erigint-se com un nucli clau del sector agroalimentari, amb esdeveniments com aquest, però també amb d’altres, com la promoció d’un concurs d’idees amb la Universitat de Lleida per a joves emprenedors o amb els fòrums de debat que es celebren a la vila, com el del Vacum-Boví, que tindrà lloc aquesta setmana.

“Som el segon municipi d’Europa amb més densitat agrícola i ramadera per quilòmetre quadrat, fet que hem d’aprofitar per crear riquesa i erigir-nos com a nucli clau en el món agroalimentari”, ha explicat.

 

Al facebook de l'Ajuntament podeu trobar els àlbums de fotografies de la Fira.

Ves al Facebook de l'Ajuntament