Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Joel Salvat guanya el I Concurs de la millor melmelada de Catalunya d’Alcarràs

Joel Salvat d’Aliments Artesans Montserrat Rull ha guanyat el I Cocurs de la millor melmelada de Catalunya celebrat aquest diumenge, 21 d’octubre, a Alcarràs en el marc de la 27ª edició de la Fira del comerç i la 7ª Fira del Rebost del municipi. El premiat s’emporta 1.000 euros patrocinats per Supermercats Bonpreu i Esclat amb una melmelada de pera.

22/10/2018

Joel Salvat guanya el I Concurs de la millor melmelada de Catalunya d’Alcarràs
El guanyador del concurs, Joel Salvat rebent el premi de la mà del conseller Puigneró.

El segon premi del concurs, organitzat per l’Ajuntament d’Alcarràs i l’associació gastrònomica Alifara.cat, ha estat atorgat a Maria Soler de Santa Coloma de Queralt, amb el guardó a la melmelada més tradicional. La premiada ha rebut 500 euros patrocinats pel consistori alcarrassí amb una elaboració de figues amb pebre. La tercera vencedora ha estat Cristina Martorell de Melmelaria, que ha guanyat amb la seva confitura de tomata amb orenga el premi a la melmelada més original. S’emporta 300 euros patrocinats per Tallers Companys.

 

El certamen ha comptat amb l’aval del Departament d’Agricultura de la Generalitat i pretén promocionar a nivell nacional, i a través de les seves múltiples formes de consum, la fruita dolça, un dels motors econòmics d’Alcarràs.

 

Un concurs local de llarga trajectòria

D’altra banda, en el marc del concurs a la Millor melmelada de Catalunya també s’ha dut a terme el concurs de la millor melmelada local, el qual ja fa anys que s’organitza i que genera molta expectació entre el públic assistent. Les guanyadores han estat Rosa Sanjuán amb una confitura de raïm i Anna Maria Calderó amb una melmelada d’oli, la més original.

 

Les valoracions del jurat

Durant el veredicte, els membres del jurat, format pel xef del restaurant Malena, Xixo Castaño; el pastisser i professor de l’Escola d’Hostaleria, Josep Ramon Cases; les integrants del Museu de la Confitura de Catalunya, Jordina Regàs i Teresa Millàs; el pastisser del gremi de  forners de Lleida, Manel Serra  i els integrants de l’Associació Alifara.cat, Elies Alins i Gerard Companys, han valorat l’aspecte visual, olfactiu i el tacte de les elaboracions i han constatat el gran nivell de totes les propostes.

 

El consellers Jordà i Puigneró visiten la Fira

La consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà ha oficialitzat l’acte inaugural i ha remarcat el valor dels productes de proximitat tot recordant la importància de mantenir el llegat cultural de les tradicions. Per la seva banda, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat la Fira per la tarda on ha firmat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha conegut de primera mà l’economia que presideix la capital del Baix Segre amb els seus productes de qualitat.

 

Una assistència cada cop més multitudinària

El bon temps ha acompanyat tot el dia de la Fira a la qual hi ha assistit unes 15.000 persones d’arreu del territori. Els assistents han pogut visitar i gaudir dels productes i serveis que oferien el centenar de comerços de la localitat i han participat en els diversos tallers que s’han organitzat on s’ha après les tècniques del mondongo, com fer ceràmica i diversos oficis antics.