Una representació de la seixantena d’alcaldes de Lleida que promouen canvis en el Codi Penal per a lluitar contra els furts i robatoris al camp han aconseguit avui un nou suport, el de la Diputació de Lleida, que se suma així a les demandes d’aquests representants municipals per acabar amb la impunitat amb que actuen molts delinqüents en l’àmbit rural.
|
Els alcaldes, avui amb el president de la Diputació. |
L’alcalde d’Alcarràs i portaveu d’aquest grup de representants municipals, Miquel Serra, s’ha mostrat molt satisfet a l’acabar la reunió per la receptivitat d’una institució com la Diputació envers aquest assumpte que afecta a nivell general a la societat actual i sobretot als nuclis rurals. Els alcaldes també han presentat al president de la institució lleidatana l’informe que un catedràtic de la Universitat de Lleida ha elaborat i que serà enviat als grups parlamentaris per portar al Congrés dels Diputats, on s’està debatent actualment la reforma del Codi Penal.
Per la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que farà extensiu a la resta de diputacions i entitats municipalistes l’informe que una seixantena de municipis lleidatans li han fet arribar per combatre la reincidència en els robatoris en l’àmbit rural.
El primer pas es farà el proper ple de la Diputació de Lleida, on s’inclourà a l’ordre del dia un punt d’adhesió a aquest informe per posicionar-se al costat dels ajuntaments, agricultors i ramaders que pateixen aquests robatoris.
El següent pas serà fer extensiva aquesta proposta d’enduriment de les penes a les diputacions i entitats municipals més enllà de l’àmbit català, ja que es tracta d’un problema que no només afecta les comarques lleidatanes. “La voluntat és aprofitar que a la cloenda de la Fira de Municipàlia tindrem al president de la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) per traslladar-li aquesta inquietud”, ha afegit Reñé.
El president de la Diputació de Lleida s’ha mostrat favorable a aquest enduriment “com a mesura dissuasiva per aquelles persones que delinqueixen de forma reiterada i alhora per reduir la sensació d’impunitat”. No obstant això, ha puntualitzat que “els aspectes jurídics de la modificació i reforma del Codi penal corresponen als juristes”.
|