Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La Fira del Comerç i el Rebost s’amplia a dos dies i comptarà amb tallers de fruita, maridatges i “food-trucks”

La consellera d'Agricultura Meritxell Serret inaugurarà la mostra

10/10/2016

La Fira del Comerç i el Rebost s’amplia a dos dies i comptarà amb tallers de fruita, maridatges i “food-trucks”
Presentació avui a la Diputació.

Alcarràs celebrarà el proper cap de setmana la Fira del Comerç i el Rebost, que aquest any arriba a la seva XXV edició (la del Comerç) i a la V (la del Rebost). La principal novetat d’aquest any serà que la Fira s’amplia a un dia, començant així ja dissabte amb un programa que inclou una jornada professional pel matí organitzada conjuntament amb l’IRTA i que tractarà sobre l’agricultura circular i, per la tarda, amb un taller de la fruita dirigit als nens i nenes amb la cuinera i especialista en nutrició Ada Parellada. El mateix dissabte, per la tarda, tindrà lloc també un maridatge amb vins Costers del Segre del Celler Matallonga de Fulleda i melmelades d’Alcarràs.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha presentat avui la fira manifestant l’aposta d’Alcarràs per situar-la com un referent en el mapa de fires agroalimentàries de Catalunya.

Per al diumenge, està previst que durant tot el dia hi hagi parades del comerç local i també de productes de KM 0, així com d’altres fets a mà. El nombre de parades se supera per primer cop, ja que hi haurà, entre comerç, rebost unes cent parades.

La fira ha estat presentada a la Diputació de Lleida, administració col·laboradora, i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta Rosa Pujol, que ha destacat que es tracta d’una fira ja plenament consolidada.Per al diumenge hi ha tot un ventall d’activitats que van des de tallers per als petits per tal d’aprendre a menjar i reutilitzar la fruita, com també aprendre a fer melmelades, entre d’altres. La regidora d’Ensenyament i Patrimoni, Noèlia Díaz, ha explicat algunes de les activitats manifestant que la fira “vol oferir serveis a un públic familiar, a la vegada que promou la pedagogia de la fruita mitjançant aquests tallers”. El recinte comptarà amb una “cúpula de la fruita”, una carpa amb projeccions per explicar el cicle de la fruita.

Una altra de les novetats d’aquest any serà –tant dissabte com diumenge- la presència de “food-trucks”. El colofó del certamen serà el concurs a les millors melmelades i confitures, a darrera hora de la tarda.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, serà l’encarregada d’inaugurar la fira. 

CONSULTA TOT EL PROGRAMA

arxivat sota: Promoció Econòmica