La Fundació “la Caixa” dóna suport a una quinzena de municipis fructícoles per afrontar les despeses sanitàries d’aquesta campanya
01/07/2020
Els diners, que es reparteixen de manera proporcional segons el volum d’hectàrees cultivades i persones contractades a cada terme municipal, arriben enguany a Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, Soses, Seròs, Albesa, Corbins, Torregrossa, la Granja d’Escarp, Bellpuig, Albatàrrec, Artesa de Lleida, Barbens, Bell lloc d’Urgell i Mollerussa, poblacions totes elles que destaquen pel potencial del seu sector fructícola i pel volum de persones treballadores temporeres que acullen.
Les quantitats assignades a cada municipi, i així ho ha destacat el director de Banca d’Institucions a Lleida, Geremi Camí Calzada, permeten “finançar llençols, mascaretes, gels, llits i matalassos” i atenuar l’impacte a les respectives finances municipals que té l’obligat compliment de totes les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries amb l’objectiu de facilitar una campanya de la fruita 100% segura malgrat la situació creada pel coronavirus. L’objectiu de tot plegat és garantir la salut de les persones contractades per la campanya com de la resta de població dels municipis.
Andrés Ríos Lera, el director de l’àrea de negoci Segrià-Garrigues de CaixaBank a Lleida, ha destacat el valor de la “capil·laritat” i el coneixement del territori que permet a l’entitat poder ajudar en moments excepcionals: “tenim una oportunitat i un deure. Hem d’estar al costat de la societat en aquests moments i la nostra voluntat es seguir al costat dels ajuntaments”.
Manel Ezquerra, l’alcalde d’Alcarràs, ha agraït l’ajuda en nom de tots els alcaldes presents a un acte que s’ha desenvolupat a l’alberg que funciona a Alcarràs per satisfer necessitats de confinament de persones treballadores temporeres: “sou imprescindibles en aquest moment per poder tirar en davant tot el que fem. Hem estat àgils i ja tenim aquí aquesta ajuda i podem continuar. Amb equipaments com aquests, fem una funció social i sanitària perquè oferim recursos a les persones sense xarxa familiar que, per raó de la pandèmia, han de sotmetre’s a un període de quarantena. Invertiu aquí i a la resta dels nostres pobles uns diners que reverteixen en benestar, salut i seguretat per tothom”, ha explicat.