Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Presentació de la II Edició de la Fira del Comerç i el Rebost

16/10/2013

El diumenge 20, amb augment d'expositors, exhibicions de cuina amb fruita i carn i tastos gastronòmics de la confitura i conserves 
Presentació avui, amb Miquel Serra, Miquel Padill i Àlex Planes.

La Fira del Comerç i Rebost d’Alcarràs arriba diumenge a la seva II Edició amb un increment substantiu del nombre d’expositors, la qual cosa és un indicador de la bona marxa d’aquesta mostra centrada en la fruita i la carn, però també el comerç d’aquesta vila del Baix Segre.

L’alcalde, Miquel Serra, ha explicat avui en la presentació del certamen firal que en el seu segon any la fira guanya en qualitat i en oferta pels visitants. En aquest sentit, ha assenyalat que ‘Fira Rebost es vol convertir en la mostra del rebost de productes sorgits de la terra que tota família de nuclis rurals ha conservat al llarg dels anys’. Precisament, en aquesta segona edició cobra especial importància la confitura i conserves de fruita i hortalisses del Baix Segre. En total hi haurà 70 expositors. Uns 45 dedicats al comerç local i 25 relacionats amb el ‘Rebost’, dels quals gairebé la meitat són famílies de la Vila que exposaran els pots de confitura i conserves que artesanalment han elaborat. També hi figuren els expositors de les carnisseries artesanals alcarrassines, que compten amb taller d’elaboració propi. En aquest sentit, s’hi ha programat tastos i també es celebrarà el I Concurs de Confitura.


El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Planes, ha explicat que en l’edició d’aquest any s’inclou tota una oferta de qualitat com, per exemple, tallers d’elaboració de confitura per tothom que vulgui aprendre’n la tècnica. A més a més, el cuiner Isma Prados oferirà el diumenge a partir de les 12h una demostració gastronòmica de les múltiples aplicacions de la fruita dolça en plats salats per trencar el tòpic que aquest element només queda relegat per a les postres. El protagonista de ‘Cuina per Solters’ també ensenyarà tècniques per aconseguir els millors resultats en peces tan diferents del porc com són el garró o el costellam. Per la seva part, els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i un mestre pastisser de la vila també s’afegiran en aquest conjunt de demostracions culinàries amb fruita del Baix Segre i les moltes possibilitats que aquesta ofereix.

JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA FRUITA I LA CARN


Paral·lelament a la Fira, set restaurants de la Vila oferiran des del 17 d'octubre fins al 17 de novembre plats on la fruita i la carn són els protagonistes. Es tracta de les jorndes gastronòmiques de la Fruita i la Carn. Pots obtenir tota la informació dels restaurants i els seus menús en aquest enllaç: Jornades Gastronòmiques.

La Fira del Comerç i el Rebost s’ha presentat avui a la Diputació de Lleida, institució col·laboradora. El seu vicepresident, Miquel Padilla, ha lloat l’aposta per aquest tipus de certàmens que inclouen, a l’oferta del seu comerç local, els productes de la terra. El conseller Josep Maria Pelegrí serà l’encarregat d’inaugurar el certamen.