Rècord d’inscrits a la Jornada del Porcí d’Alcarràs, amb 250 professionals
06/10/2023
La jornada d’enguany ha comportat la presència de 250 professionals, el que suposa un rècord d’inscrits. Les ponències han estat Actualització i perspectiva de futur de les normatives que afecten les granges, a càrrec de Rosa Gallart, enginyera agrònoma del Grup de Sanejament del Porcí GSP Lleida; Control de granges a temps real. Tecnologies de control de granges a distància, a càrrec de José Antonio Vitales, fundador i gerent de Serprovit; Res tornarà a ser com abans, a càrrec de Lali Coma, veterinària independent, i La comunicació del sector porcí cap a la societat, a càrrec de Gemma Ticó, veterinària especialitzada en comunicació.
La inauguració de la Jornada del Porcí ha anat a càrrec del secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol; l’alcalde d’Alcarràs, Gerard Companys, i el president de l’ADS del Porcí d’Alcarràs i Torres de Segre, Jordi Dolcet.
Carmel Mòdol ha assenyalar que “Alcarràs no capitaleja l’agroramaderia del Segrià, sinó la de tota Catalunya, amb explotacions cada cop més netes i competitives”, tot afegint que “generem un bé comú, com és l’alimentació, i els productors s’han de guanyar la vida i garantir la continuïtat dels joves. Això passa per continuar en la línia de millorar l’eficiència per consolidar l’agroramaderia com l’àmbit econòmic més important del primer sector a Catalunya”.
Gerard Companys ha destacat que “la modernització i l'adaptació als nous reptes del sector porcí són crucials per a la seva supervivència i èxit a mig i llarg termini. Mitjançant la incorporació de tecnologies avançades, bones pràctiques ambientals i una gestió eficient, les explotacions porcines poden seguir sent part essencial de la cadena d'alimentació, i contribuir alhora a la sostenibilitat i al benestar dels animals”.
Finalment, Jordi Dolcet ha recordat que avui és el dia de l’any més assenyalat per a la seva entitat perquè “d’una banda, projectem la nostra població i la nostra ramaderia i, d’altra banda, perquè comptem amb ponents de primera qualitat”. Dolcet també ha agraït el suport dels patrocinadors “sense els quals la jornada no seria possible”.
La cloenda ha anat a càrrec del director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, acompanyat del president de l’ADS d’Alcarràs i Torres, Jordi Dolcet. L’activitat ha finalitzat amb un dinar amb tast de carn de porc.