El Centre Cultural Municipal ‘Lo Casino’ s’ha omplert avui de gom a gom per acollir les XVI Jornades Tècniques del Boví de Carn d’Alcarràs, un fòrum que marca termòmetre d’aquest sector, tan a nivell de les Terres de Lleida, com també nacional.
A les jornades –organitzades per l’Associació del Boví de Carn d’Alcarràs, Asoprovac, l’Ajuntament d’Alcarràs i el Departament d’Agricultura (DAAM)- hi ha assistit unes 350 persones vingudes de diferents part de la geografia espanyola (entre ramaders, professionals tècnics, veterinaris, empresaris de l’agroalimentació, etcètera). Entre els ponents cal destacar responsables del Ministerio de Agricultura i Ramaderia; així com del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural; o d’Asoprovac; i d’altres especialistes del sector. El fòrum ha servit per donar informació sobre com afecta la nova PAC als ramaders i a la indústria, així com les noves ajudes que inclou aquesta normativa a partir del 2015; també, s’han presentat els nous Plans de Desenvoluapment Rural (PDR), que han de permetre al sector continuar amb la modernització i poder competir amb d’altres països comunitaris. També, quines mesures es poden anar aplicant per tal que els joves ramaders puguin continuar treballant en aquest sector.
|
El tradicional esmorzar amb carn de boví. |
Les jornades –que arriben ja a la seva XVI edició- situen el municipi d’Alcarràs com a ‘epicentre’ del debat del boví. De fet, el potencial ramader alcarrassí queda constatat amb el fet que el 20% de la producció catalana de boví de carn es troba a Alcarràs (segons les dades d’Asoprovac). També –a nivell català- el 2013 va ser un bon any per a l’exportació (14.000 caps de bestiar des del Port de Tarragona); i –segons Asoprovac- s’espera que aquest 2014 també ho sigui.
L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha volgut felicitar a l’organització, així com els ramaders de la Vila, que juguen un paper tan actiu en el progrés del municipi.
|